Blog

Kerstmenu inspiratie

Kerstmenu inspiratie

Ik houd van kerst, de kerstboom, lichtjes, gezelligheid (dit jaar met iets minder mensen) en lekker eten. Omdat veel mensen zoekende zijn tijdens de kerst naar een balans tussen genieten en gezond eten heb ik ter inspiratie een gezond, smaakvol en simpel kerstmenu voor jullie 

Bonte boekweit Salade

Bonte boekweit Salade

Bereidingstijd: 30 min Porties: 4 tot 6 Ingrediënten dressing: 2 el appelazijn 1 el mosterd 1 el geperste citroensap 6 el extra vierge olijfolie zout en peper Ingrediënten salade: 200 gram boekweit (korrels) 3 rijpe tomaten 2 komkommers 1 rode paprika 0,5 krop spitskool 1 

Pompoensoep

Pompoensoep

Bereidingstijd: 35 minuten Porties: 6 kommen Benodigdheden: soeppan, staafmixer Ingrediënten: 1 biologische pompoen 1 zoete aardappel 1 rode ui 1 el olijfolie 1 theelepel curcuma 500 ml kippenbotten bouillon (zelfgemaakt of kant en klaar) of 1 blokje kippenbouillon Zwarte peper Bereiding: Spoel de pompoen en 

Amandelappel muffins

Amandelappel muffins

Bereidingstijd: 15 min + 40 minuten in de oven Porties: 6 muffins Benodigdheden: muffinvormpjes, mengkom, garde, oven Ingrediënten: 100 gr amandelmeel 2-3 eetlepels amandelolie (of andere olie die je in huis hebt) 1 ei 2-3 eetlepels honing 1 eetlepel bakingsoda 1 appel 20 gram rozijnen 

Zoete aardappelstamppot

Zoete aardappelstamppot

Bereidingstijd: 25 minuten Porties: 4 Benodigdheden: pan, stamper, wokpan Ingrediënten: 1 kg zoete aardappels (in parten gesneden) 1 a 2 broccoli stronken (roosjes nodig) 8 zongedroogde tomaten (in reepjes gesneden) 25 gram pijnboompitten 1 prei (in ringen) 2 eetlepels olijfolie 1 theelepel paprikapoeder peper en 

Herfstgroenten uit de oven

Herfstgroenten uit de oven

Bereiding: 60 minuten Porties: 4-6 porties Benodigdheden: oven en ovenschaal Ingrediënten: 1/2 pompoen 500 gram pastinaak 2 courgettes 1 zoete aardappel 2 tomaten 1 rode uit 200 gram wortels 4 teentjes knoflook, geplet 5 eetlepels olijfolie 3 eetlepels balsamico azijn 2 eetlepels provinciale kruidenmix peper 

Bananen kruidkoek

Bananen kruidkoek

Bereidingstijd: 1uur en 10 minuten Porties: 10 Benodigdheden: oven, blender, cakevorm, schaal Ingrediënten: 3 rijpe bananen 6 dadels, ontpit 3 eieren 150 gram amandelmeel 1 snufje zout 1 snufje kaneel 3 eetlepels koek en speculaaskruiden 1 eetlepel bakpoeder Bereiding: Verwarm de oven voor op 170 

‘Nasi’ variatie met broccoli rijst en masala kruiden

‘Nasi’ variatie met broccoli rijst en masala kruiden

In plaats van gebakken rijst te maken met meer rijst dan groente vervang je een deel van de rijst door broccoli rijst. Lekker en voedzaam! Bereidingstijd: 35 minuten Portie: 4 Benodigdheden: keukenmachine, wokpan, koekenpan, kookpan Ingrediënten broccoli rijst: 1 broccoli kokosolie (om in te bakken) 

Homemade Granola

Homemade Granola

Bereidingstijd: 45 min (15 min bereiding, 30 min oven) Portie: 20 Benodigdheden: oven, bakplaat Ingrediënten: 500 gram havervlokken 100 gram boekweitvlokken 50 gram pompoenpitten 50 gram zonnebloempitten 4 tl kaneel 4 el kokosrasp 1 tl zout 2 el honing 50 gram gojibessen 50 gram rozijnen 

Witlofsalade met appel

Witlofsalade met appel

Snelle witlofsalade met appel en walnoten. Lekker als lunch! Bereidingstijd: 15 minuten Portie: 1 à 2 Benodigdheden: Saladekom Ingrediënten: 2 stronken witlof 1 appel 5 stuks zongedroogde tomaten 2 gekookte eieren 2 handjes walnoten 1 eetlepel mayonaise 1 eetlepel olijfolie scheutje balsamico azijn (naar smaak