Sportvasten/ Wandelvasten


Wat is sportvasten?
Sportvasten is de methode om je lichaam een reset te geven en om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Het is een 10-daagse trainingsmethode waarbij de spieren en de lever worden getraind in het verbruik van vet in plaats van suiker.

Om dit te bewerkstelligen ga je gedurende 10 dagen naast aan de slag met je voeding, waarvan 3 dagen sapvasten, ook 30 minuten cardio training doen of 60 minuten intensief wandelen. Hierdoor ga je meer vet verbranden en nemen overtollige vetreserves af. Mannen vallen gemiddeld 4 tot 6 kilogram af in 10 dagen, vrouwen 2 tot 4 kilogram. Ook wordt de behoefte aan snaaien en het tussendoor snoepen na de kuur veel minder.

Tijdens het sportvasten/ wandelvasten gebruik je ondersteunende supplementen om de switch gemakkelijker en effectiever te kunnen maken. Sportvasten/wandelvasten is echter niet voor iedereen geschikt. Als je niet sport/wandelt en geen goede basisconditie hebt, zul je dit eerst op moeten bouwen. Je mag niet ziek zijn of bepaalde medicijnen gebruiken. Ook is het belangrijk dat je na de kuur bereid bent om blijvend met je voeding en beweging bezig te zijn.

Leuke bijkomstigheid voor duursporters. Sportvasten is een goede methode om de sportprestaties te verbeteren. Door het sportvasten worden de spieren zo omgebouwd dat ze veel meer energie uit vet kunnen halen. Hierdoor hoeven de suikers, waarvan een veel kleinere voorraad is, minder aangesproken te worden. Het duurvermogen wordt daardoor groter.


Wat zijn de kosten?
De kosten voor het gehele programma bedragen in de maanden juli en augustus € 299,-

Waar bestaat het uit?

Intake:
• Meten van gewicht en lichaamssamentelling (vet- en spiermassa)
• Intakegesprek, waarin het gehele traject duidelijk wordt uitgelegd
• Alle supplementen die nodig zijn tijdens de kuur
• Begeleiding tijdens de 10-daagse kuur (elke dag contact)

Vervolg:
• Evaluatiegesprek
• Opnieuw meten van gewicht en lichaamssamenstelling
• Adviezen om de metabole switch te behouden
• Analyse van je voedingspatroon n.a.v. een eetdagboek van 3 dagen
• Persoonlijk voedingsadvies n.a.v. bovenstaande analyse

Heb je interesse? Of wil je meer weten stuur een mail naar info@daniqueveldt.nl


Persoonlijke ervaring

Na mijn zwangerschap was ik opzoek naar een reset van mijn lichaam. Ik koos zelf voor de wandelvasten variant waarbij je elke dag 60 minuten gaat wandelen.
De afbouwdagen vielen mij alles mee, gezonde maaltijden in combinatie met wandelen was goed te doen. Ik merkte dat mijn lichaam wat meer tot rust kwam doordat het heel duidelijk en afgebakend is wat je wel en niet kan eten. De 3 vasten dagen vond ik van te voren erg spannend, maar gingen verassend goed. Doordat je wel nog sappen mag drinken houd je toch het idee van ‘3 maaltijd moment’ per dag erin. Maar ik had ook momenten zwaar, vooral aan het einde van de dag. Dan heb je gewoon trek en merkte ik hoe belangrijk een gezamenlijk maaltijd moment eigenlijk voor mij is en hoe saai het kan zijn zonder dag moment. Gelukkig deed ik het samen met mijn partner waardoor je elkaar kan motiveren.
Mijn lichaam voelde goed. Ik had wel wat hoofdpijn maar sliep verder goed en mijn lichaam voelde rustig.
Ik was blij dat het moment daar was van de opbouwdagen. Deze dagen ga je de normale voeding weer rustig uitbreiden. Heerlijk om weer te kunnen eten.
Na het vasten merkte ik dat mijn spijsvertering rustiger was, mijn huid was rustiger geworden en ik merkte dat ik minder hormoonschommelingen had. Ik vond het een mooie uitdaging en heb er veel aan gehad als reset, daarom wil ik andere mensen dit ook kunnen aanbieden en kun je het onder mijn begeleiding volgen.