Zoete aardappelstamppot

Zoete aardappelstamppot

Bereidingstijd: 25 minuten

Porties: 4

Benodigdheden: pan, stamper, wokpan

Ingrediënten:

  • 1 kg zoete aardappels (in parten gesneden)
  • 1 a 2 broccoli stronken (roosjes nodig)
  • 8 zongedroogde tomaten (in reepjes gesneden)
  • 25 gram pijnboompitten
  • 1 prei (in ringen)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zeezout
  • vlees/vis/ vega optie naar keuze

Bereiding: Was en snijd de zoete aardappel in blokjes. Zet ze in een laagje water. Snijd de broccoli in roosjes en leg deze bovenop de zoete aardappel en breng het geheel aan de kook. Laat 12 minuten rustig doorkoken. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en rooster de pijnboompitten in een koekenpan. Bak ondertussen de prei in een wokpan beetgaar. Giet de aardappelen en broccoli af. Voeg een klein beetje gekookt water toe en stamp het geheel fijn. Roer daarna de zongedroogde tomaten, pijnpitten, paprikapoeder en peper en zout erdoor.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.