Tarieven


Consult

Bij mij kun je terecht voor voedingsadvies op maat. Aan de hand van een uitgebreide anamnese maak ik een persoonlijk advies voor je op het gebied van voeding en leefstijl. Dit advies sluit aan bij jou leefstijl of eventuele lichamelijke klachten. Hieronder vindt u meer informatie over vergoedingen.

Optioneel bij een consult is het mogelijk om aanvullend een bloed of allergenen testen te laten doen. Om zo uw klachten nog specifieker te kunnen duiden. Deze testen vallen buiten de zorgverzekering.


Specialisaties

Diabetes type 2 + CVRM (ketenzorg)
Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS)
FODMAP-dieet
Overgewicht en ondergewicht
Voeding in combinatie met sport
Vrouwen en hormonale klachten
Orthomoleculaire Therapie
Vegetarische en Veganistische leefstijl


Tarieven

Vanuit de basisverzekering krijgt u 3 uur dieetadvies per jaar vergoed. De advisering wordt eerst verrekend met het eigen risico dat wettelijk is vastgesteld op €385,- (m.u.v. kinderen). In sommige gevallen zijn extra uren diëtetiek opgenomen in een aanvullende polis. Diëtist Danique hanteert de tarieven voor diëtetiek zoals is afgesproken met de zorgverzekeraars.

Diëtist Danique heeft met bijna alle zorgverzekeraars een contract. Hierdoor worden de bedragen rechtstreeks bij de zorgverzekeraar gedeclareerd. De behandeltijd die de diëtist in rekening brengt bestaat uit twee componenten:
1. Directe tijd: de tijd waarbij je als cliënt aanwezig bent
2. Individueel dieetvoorschrift: de tijd die de diëtist besteedt aan het analyseren van voedingskundige, diëtistische en medische gegevens en het samenstellen van een persoonlijk advies. Hierbij ben je als cliënt doorgaans niet bij aanwezig. Deze tijd maakt deel uit van de behandeling.

Om voor het vergoeding van uw zorgverzekering in aanmerking te komen heb ik de volgende gegevens van u nodig:

– Verwijsfomulier van de huisarts, specialist of tandart.
– Naam en polisnummer van uw zorgverzekering
– Burgerservice nummer (BSN- nummer)


Losse consulten

Diëtist Danique hanteert de tarieven voor diëtetiek zoals is afgesproken met de zorgverzekeraars. Check jou zorgverzekering om te kijken welke prijzen ze hanteren. Bij de meeste zorgverzekeraars ligt dit rond de 60 euro per uur.

Intake gesprek 60 minuten (+ 30 min. administratie)
Vervolg gesprek kort 30 minuten
Vervolg gesprek lang 45 minuten.


Leefstijl pakketen

Om je zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden bied ik naast losse consulten ook pakketen aan. Het veranderen van een leefstijl of werken aan een klacht of doel zijn processen die vaak langer duren. Door te kiezen voor een pakket weet je waar je aan toe bent en gaan we uitgebreid aan de slag met je doel of klacht.


Directe toegankelijkheid Diëtist

Per 1 juli 2011 is de diëtist direct toegankelijk. Dit betekent dat een cliënt ook zonder verwijzing van een arts of specialist ook terecht kan bij een diëtist. Een enkele zorgverzekeraar vraagt wel een verwijzing. Ben je benieuwd hoe het bij jou zorgverzekeraar zit, bekijk de polisvoorwaarden van jou verzekering.


Eigen risico

U betaalt een eigen risico als u 18 jaar of ouder bent en gebruikmaakt van zorg uit het basispakket. De overheid heeft het verplicht eigen risico vastgesteld op minimaal € 385. U betaalt dus zelf de eerste € 385 aan zorgkosten die onder het eigen risico vallen. Hier kan dus ook de kosten voor de dieetbegeleiding onder vallen.

Voor kinderen tot 18 jaar betaalt u geen eigen risico. Voor dieetbegeleiding bij een aantal chronische ziekten (diabetes mellitus type 2, COPD en CVRM) betaald u ook geen eigen risico, dit wordt geregeld vanuit de ketenzorg


Kosten niet gecontracteerde zorg

Intake 60 minuten + uitwerken persoonlijk advies (30 min.)
Vervolg consult lang 45 minuten
Vervolg consult kort 30 minuten
Vervolg consult telefonisch 15 minuten

90 euro
45 euro
30 euro
15 euro


Afzeggen & niet nagekomen afspraken

Indien u bent verhinderd om op afgesproken datum en tijdstip aanwezig te zijn,
dient u de diëtist hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte te stellen.
Afspraken die niet minimaal 24 uur van tevoren zijn afgezegd of wanneer afspraken (zonder afzegging) niet worden nagekomen worden in rekening gebracht. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar; je ontvangt dan zelf een factuur van de gemaakte afspraak die je zelf dient te betalen. Afzegging dient persoonlijk of via de telefoon, eventueel ingesproken op het antwoordapparaat, of via de e-mail te worden gedaan.

Wil je meer informatie of heb je vragen laat je gegevens hieronder achter en ik neem contact met je op.


Belverzoek