Bonte boekweit Salade

Bonte boekweit Salade

Bereidingstijd: 30 min

Porties: 4 tot 6

Ingrediënten dressing:

  • 2 el appelazijn
  • 1 el mosterd
  • 1 el geperste citroensap
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • zout en peper

Ingrediënten salade:

  • 200 gram boekweit (korrels)
  • 3 rijpe tomaten
  • 2 komkommers
  • 1 rode paprika
  • 0,5 krop spitskool
  • 1 sjalotje
  • 2 el bladpeterselie
  • 2 el verse koriander
  • 1 avocado
  • 40 gram pompoenpitten, geroosterd
  • 30 gram zonnebloempitten, geroosterd
  • (optioneel) 50 gram feta

Bereiding: Meng voor de dressing in een kom de azijn, mosterd en citroensap. Giet al kloppend de olijfolie in een heel dun straaltje erbij tot je een mengsel hebt. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper.

Kook de boekweit volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de boekweit 5 minuten afkoelen en het in een kom. Snijd alle groente en kruiden fijn. Rooster in een koekenpan de pompoen- en zonnebloempitten. Doe alle groenten en kruiden bij de boekweit in de kom. Sprenkel de dressing erover en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met een stukje gebakken biologische kippendij filet.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *