Overnight oats

Overnight oats

Overnight oats met chocotwist

Bereidingstijd: 15 min

Portie: 6

Benodigdheden: grote schaal, blender, rasp

Ingrediënten:

  • 2 peren
  • 1 sinaasappel
  • 300 gram havermout
  • 1 banaan
  • 300 ml (plantaardige) melk
  • 300 ml kokosmelk
  • 2 el cacoapoeder
  • 10 dadels

Bereiding:

Rasp de peer fijn in een grote kom. Snijd de sinaasappel doormidden en pers deze uit bij de peer. Voeg daarna 300 gram havermout toe en mix de havermout, peer en sinaasappelsap door elkaar. Zet aan de kant. Doe de banaan en 300 ml (plantaardige) melk in de blender en voeg hier 2 eetlepels cacaopoeder aan toe. Blend dit tot een geheel. Giet het daarna bij het havermout mengsel. Roer dit goed door en voeg dan de 300 ml kokosmelk toe. Snijd de dadels in kleine stukjes en voeg dit toe aan de havermout. Dek de schaal af met bijvoorbeeld aluminiumfolie en zet het minimaal 5 uur in de koelkast. Eet smakelijk!

Tip: nadat je je schaaltje heb opgeschept, top hem af met wat fruit en/of een handje hazelnoten

Dit recept is geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *