Simpele groenten stoof met venkel en rijst
Bereidingstijd: 35 min
Porties: 4
Ingrediënten:
- 250 gram zilvervlies rijst
- 1 venkelknol in blokjes gesneden
- 150 gram sperziebonen, afgehaald en gehalveerd
- 1 kleine winterwortel
- 4 el olijfolie
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 3 trostomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- 10 gram verse koriander
- 15 gram verse peterselie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl verse gember, fijn gesneden
- Peper en zout
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Kook de venkel met de sperziebonen en de wortel 5 minuten. Giet deze af en laat even uitlekken.
- Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook tomatenpuree, tomaten, komijnpoeder, paprikapoeder, gember en de helft van de koriander en peterselie. Roerbak 3-5 minuten op matig hoog vuur.
- Voeg daarna de sperziebonen en venkel toe, eventueel met een klein scheutje gekookt water, en stoof op zacht vuur 15 minuten.
- Proef de stoof en voeg naar smaak peper en zout toe.
- Als je de stoof gaat serveren bestrooi deze dan met de rest van de koriander en peterselie.