Pompoensoep
Bereidingstijd: 35 minuten
Porties: 6 kommen
Benodigdheden: soeppan, staafmixer
Ingrediënten:
- 1 biologische pompoen
- 1 zoete aardappel
- 1 rode ui
- 1 el olijfolie
- 1 theelepel curcuma
- 500 ml kippenbotten bouillon (zelfgemaakt of kant en klaar) of 1 blokje kippenbouillon
- Zwarte peper
Bereiding: Spoel de pompoen en zoete aardappel schoon en snijd ze daarna in stukjes. Snipper de ui. Verhit de olijfolie in een grote soeppan en bak hierin de pompoen en zoete aardappel samen met de ui voor 4 minuten. Voeg de kruiden en peper toe, bak deze nog 2 minuten mee. Voeg de bouillon toe. Als je botten bouillon gebruikt voeg dan naast de bouillon nog 500 ml water toe. Gebruik je een bouillonblokje of bouillonpoeder los dit dan op in 1 liter water. Voeg dit bij de groenten en breng deze aan de kook. Laat de soep zachtjes 25 minuten doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer tot een gebonden soep en breng op smaak met peper en eventueel wat zeezout.