Simpele groenten stoof met venkel en rijst

Simpele groenten stoof met venkel en rijst

Bereidingstijd: 35 min

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 250 gram zilvervlies rijst
  • 1 venkelknol in blokjes gesneden
  • 150 gram sperziebonen, afgehaald en gehalveerd
  • 1 kleine winterwortel
  • 4 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 trostomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 10 gram verse koriander
  • 15 gram verse peterselie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl verse gember, fijn gesneden
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Kook de venkel met de sperziebonen en de wortel 5 minuten. Giet deze af en laat even uitlekken.
  3. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook tomatenpuree, tomaten, komijnpoeder, paprikapoeder, gember en de helft van de koriander en peterselie. Roerbak 3-5 minuten op matig hoog vuur.
  4. Voeg daarna de sperziebonen en venkel toe, eventueel met een klein scheutje gekookt water, en stoof op zacht vuur 15 minuten.
  5. Proef de stoof en voeg naar smaak peper en zout toe.
  6. Als je de stoof gaat serveren bestrooi deze dan met de rest van de koriander en peterselie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *