Amandelappel muffins
Bereidingstijd: 15 min + 40 minuten in de oven
Porties: 6 muffins
Benodigdheden: muffinvormpjes, mengkom, garde, oven
Ingrediënten:
- 100 gr amandelmeel
- 2-3 eetlepels amandelolie (of andere olie die je in huis hebt)
- 1 ei
- 2-3 eetlepels honing
- 1 eetlepel bakingsoda
- 1 appel
- 20 gram rozijnen
- 1 citroen
- kaneel
- 6 muffinvormpjes
Bereiding: Verwarm de oven voor op 150 graden. Maak de citroen schoon en rasp de helft van de schil. Pers de citroen uit. Meng het amandelmeel met 2-3 el amandelolie. Voeg daarna het ei, honing, citroenrasp, citroensap en baksoda toe. Meng alles goed door elkaar. Schil de appel en snijd deze in fijne stukjes. Meng de appel met de rozijnen, wat kaneel en een kleine beetje honing. Verdeel het amandelmengsel gelijkmatig over de 6 muffinvormen. Schep het appelmengsel erop en zet de schaaltjes 40 minuten in een oven op 150 graden. *
*Recept inspiratie uit Oergondisch genieten