Zomerse bietensalade
Bereidingstijd: 15 min;
Porties: 4
Ingrediënten:
- 500 gram gekookte bieten
- 1 elstar appel
- Handje zonnebloempitten
- Wat gedroogde dille
- Peper en keltisch zeezout
Dressing:
- 1 el extra vierge olijfolie
- 1 el lijnzaadolie
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- 1 tl appelazijn
Bereiding:
- Maak de voorgekookte bietjes schoon en snijd ze in dunne reepjes.
- Schil en snijd de appel fijn en voeg deze bij de bietjes
- Rooster de zonnebloempitjes kort in een droge pan en voeg ze daarna bij de bietjes
- Strooi de gedroogde dille over de bietjes en voeg wat peper en zout naar smaak toe.
- Roer alles goed door elkaar.
- Mix alle ingredienten voor de dressing door elkaar en mix goed. Roer de dressing daarna door de bietensalade.
- Proef of de salade naar wens smaakt.
- Lekker met bijvoorbeeld wat gerookte zalm erbij of lekker als bijgerecht.
Eet Smakelijk