‘Nasi’ variatie met broccoli rijst en masala kruiden
In plaats van gebakken rijst te maken met meer rijst dan groente vervang je een deel van de rijst door broccoli rijst. Lekker en voedzaam!
Bereidingstijd: 35 minuten
Portie: 4
Benodigdheden: keukenmachine, wokpan, koekenpan, kookpan
Ingrediënten broccoli rijst:
- 1 broccoli
- kokosolie (om in te bakken)
Ingrediënten nasi:
- 4 kippendij filet (bio)
- 1 theelepel paprika poeder, 1 theelepel komijn, 1 theelepel curcumapoeder (om de kip in te bakken)
- 100 gram rijst (ongekookt)
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 rode peper
- 2 paprika’s
- 150 gram geraspte wortel
- 150 gram gesneden spitskool
- 2 eetlepels masala kruiden
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- peper en zout naar smaak
Bereiding broccoli rijst
Snijd de broccoli in roosjes en doe die in de keukenmachine. Maal het fijn tot dat het kleine rijstkorrels lijken. Verhit de kokosolie in een pan en doe de korrels erbij. Bak ze 5 minuten op middelhoog vuur. Zet ze aan de kant, later kan je ze bij de nasi voegen.
Bereiding ‘Nasi‘
Neem de rijst en doe deze in een pan. Voeg voor elk kopje rijst 1,5 kopje water toe. Breng de rijst aan de kook en laat 10 minuten op laagvuur doorkoken. Als de rijst klaar is draai het vuur uit en laat het nog 10 minuten garen met de deksel erop.
Snijd alle groente fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pan. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak deze 4 minuten. Voeg daarna de massala kruiden toe en bak deze even kort mee. Daarna kunnen de prei en paprika erbij, bak deze even mee. Als laatste voeg de wortel en spitskool toe. Bak dit geheel 8-10 minuten gaar op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de kip in kleine blokjes. Verhit een pan met zonnebloemolie erin en doe de kipfilet stukjes erbij. Voeg de paprika, komijn en curcuma kruiden toe. Wok de kip in ongeveer 6 minuten gaar op middelhoog vuur.
Voeg de kip toe aan het groente mengsel en bak mee. Voeg daarna de broccoli rijst toe en bak 5 minuten op hoog vuur mee. Peper en zout kan je toevoegen naar smaak.