Easy rijstsalade (mijn persoonlijke favoriet!)
Bereidingstijd: 45 min;
Porties: 4
Categorie: glutenvrij
Ingrediënten:
- 5 grote wortels (of bospenen)
- 1 paprika
- 1 courgette
- 200 gram tofu, in blokjes (mag ook biologische kippendijfilet zijn, even opgebakken met peper en zout)
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- Klein beetje zout
- 1 el olijfolie
- 200 gram zilvervlies rijst (kook volgens aanwijzingen verpakking)
- 1 komkommer
- Handje peterselie
- 50 gram walnoten
- 50 gram zongedroogde tomaten
Dressing
- 2 flinke theelepels tahini (sesampasta)
- 1 el honing
- Sap en rasp van halve citroen
- Klein beetje zout
- Paar eetlepels water om dressing smeuïger te maken
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de wortel, paprika, courgette en tofu in kleine stukjes en verdeel over een bakplaat.
- Als je kiest voor kippendij in plaats van de tofu dan kan je deze in stukjes snijden en los opbakken.
- Besprenkel de groenten en tofu met wat olijfolie en verdeel de kruiden en zout erover. Roer alles nog even goed door.
- Doe de groente en tofu daarna 20-25 minuten in de oven op 200 graden.
- Kook ondertussen de rijst en snijd de komkommer, peterselie, walnoten en zongedroogde tomaten fijn.
- Maak daarna de dressing van bovenstaande ingrediënten en mix goed door elkaar.
- Haal de groenten en tofu uit de oven en mix alles door elkaar in een grote salade schaal. Maak af door de dressing erdoor te roeren.
Eet Smakelijk