Dadel-vijgen cake
Bereidingstijd: 15 min;
Baktijd: 55-60 minuten
Porties: 10
Ingrediënten:
- 1 ei
- 125 ml olie
- 275 gram dadels
- 125 gram vijgen
- 285 gram speltbloem
- zout
- 1 el bakpoeder
- 200 ml (haver)melk
- 100 gram walnoten
Bereiding:
- Klop het ei los in een kommetje en zet nog even aan de kant
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Snijd de dadels en vijgen in kleine stukjes
- Voeg de olie, vijgen, dadels en ei bij elkaar en roer alles goed tot dat het gemengd is
- Voeg de droge ingrediënten bij elkaar: bloem, zout en bakpoeder en roer door elkaar
- Voeg de havermelk en droge ingrediënten bij het vijgen en dadelmengsel
- Snijd de walnoten in kleine stukjes en voeg bij het dadel-vijgen mengsel
- Doe alles in een cake bakblik en bak ik de oven voor 55 tot 60 minuten.
Eet Smakelijk