Dadel-vijgen cake

Dadel-vijgen cake

Bereidingstijd: 15 min;

Baktijd: 55-60 minuten

Porties: 10

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 125 ml olie
  • 275 gram dadels
  • 125 gram vijgen
  • 285 gram speltbloem
  • zout
  • 1 el bakpoeder
  • 200 ml (haver)melk
  • 100 gram walnoten

Bereiding:

  1. Klop het ei los in een kommetje en zet nog even aan de kant
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden
  3. Snijd de dadels en vijgen in kleine stukjes
  4. Voeg de olie, vijgen, dadels en ei bij elkaar en roer alles goed tot dat het gemengd is
  5. Voeg de droge ingrediënten bij elkaar: bloem, zout en bakpoeder en roer door elkaar
  6. Voeg de havermelk en droge ingrediënten bij het vijgen en dadelmengsel
  7. Snijd de walnoten in kleine stukjes en voeg bij het dadel-vijgen mengsel
  8. Doe alles in een cake bakblik en bak ik de oven voor 55 tot 60 minuten.

Eet Smakelijk



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *